על מדפסות תלת מימד תעשייתיות
מדפסות תלת מימד תעשייתיות מייצרות חלקים פיזיים ודגמים שונים מקובץ וירטואלי ממוחשב. הייצור מתבצע בתהליך בו מונחת שכבת חומר אחר שכבת חומר שקדמה לה, עד ליצירתו של אובייקט תלת מימדי. בשונה מתהליך הייצור בעיבוד שבבי בהם תהליך הייצור נעשה באמצעות הסרה או הרדת שכבות של חומר הגלם, מדפסות תלת מימד תעשייתיות מייצרות בתהליך של הוספה, תוך שימוש במגוון חומרים וטכניקות.
מדפסות תלת מימד FDM
כאשר מדובר על מדפסות תלת מימד FDM ראשי התיבות הן, Fused Deposition Modeling או בעברית, הדפסת סליל. מדפסות תלת מימד FDM עושות שימוש בחומר תרמופלסטי שמתרכך עם חימומו וכך ניתן לעצב את חומר הגלם, מבלי לשנות את תכונותיו האחרות. החומר מגיע בתצורה של סליל, אשר נדחס לתוך ראש הדפסה מחומם ומותך במהלך התהליך. ראש ההדפסה זז על ציר אורך וציר רוחב ומפזר את החומר שמותך מהסליל אל האזורים שתוכננו. המודל נבנה שכבה אחר שכבה וכאשר החומר מתקרר הוא מתקשה לכדי אובייקט יציב שלם.
מדפסות תלת מימד PLA
הפילמנט השולחני הפופולרי ביותר הוא ככל הנראה בשימושן של מדפסות תלת מימד PLA בעברית חומצה פולילקטית. על מנת להדפיס בחומר גלם זה יש צורך לעבוד עם משטח המחומם בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס. הפילמנט נחשב לידידותי לסביבה וניתן למחזור. מדפסות תלת מימד PLA מדפיסות בקלות בטמפרטורות נמוכות יחסית ומייצרות אובייקטיבים חזקים שגם נראים נהדר. ה PLA הינו הפילמנט עם מגוון הצבעים הגדול יותר בתעשייה כיום, לרבות פילמנט הזוהר בחושך.
מדפסות תלת מימד תעשייתיות FFF
מדפסות שולחניות מהטובות כיום שניתן למצוא בשוק הם מדפסות תלת מימד FFF להדפסת מודלים היישר משולחן העבודה. מדפסות תלת מימד FFF מתאפיינות לרוב בחוויית משתמש נוחה ובתוצאות איכותיות בכל הדפסה. תהליך העבודה בדרך כלל רציף יחסית ונקי מתקלות, תוך שימוש במגוון רחב של חומרי גלם זמינים. המדפסות משמשים בין היתר, מעצבי מוצר, אדריכלים, מוסדות חינוך ומהנדסים, שבוחרים להטמיע יצירתיות וחדשנות בעבודתם. חברת כ.מ.י. סחר לתעשיות האלקטרוניקה משווקת מגוון מדפסות תלת מימד תעשייתיות לשוק הישראלי כבר שנים ארוכות. ההתמחות של C.M.I נוגעת הן למערכות וטכנולוגיות להדפסה תלת מימדית החל מייצור ברמת המקרו ועד לייצור ברמת המיקרו והן לציוד הנפה ומוצרים נוספים